top of page

Feest organiseren? Hoe ga je te werk?

Je gaat trouwen, viert binnenkort je jubileum, je gaat eindelijk met pensioen of je wil een surprise party voor je beste vriend(in)'s verjaardag plannen...

Vaak weten mensen niet goed hoe hieraan te beginnen, hebben geen ervaring met het organiseren van zo'n "event" of men denkt enkel aan de basis betreffende feestzaal en DJ, maar vergeten een heleboel andere zaken.

Discobar Let's Dance heeft alle expertise in huis om uw feest tot een geslaagd en onvergetelijk event uit te werken!

RESERVEER UW DISCOBAR BIJ ONS EN KRIJG ER ONZE PLANNING - SERVICE GRATIS BIJ!!!

Je kan alvast aan de slag met de volgende TIPS!   >>>
Belangrijke details betreffende uw feestzaal en uw DJ!
1. Feestzaal

Je feestlocatie uitkiezen is een eerste stap, er zijn wel enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden en waar je best even aan kan denken alvorens je een keuze maakt.

 • Hoeveel gasten wil je uitnodigen? Begin je zoektocht naar de geschikte feestzaal met het aantal genodigden in je achterhoofd. Niets is zo lastig als een te kleine zaal waar je op elkaar gepakt zit met te weinig ruimte voor een deftige "dansvloer" of te weinig parkeerplaatsen voor al je gasten.

 • Plan je om bijvoorbeeld te trouwen midden in de zomer en je wenst de receptie in de tuin van je feestlocatie te houden? Wij wensen jullie uiteraard een stralende zomerdag toe, maar bedenk wel dat het jammer genoeg ook wel eens een "natte zomer" zou kunnen zijn, zorg dus dat uw feestlocatie de flexibele mogelijkheid en ruimte biedt om snel te kunnen reorganiseren en de receptie naar binnen te verhuizen. 

 • Catering: biedt de zaal een eigen catering aan, ben je gebonden aan bepaalde formules, mag je ook je eigen cateraar voorzien of mag je voor bv. je eigen huwelijkstaart zorgen? Ik persoonlijk ken bijvoorbeeld iemand die professioneel prachtige bruidstaarten maakt, ik zou dan ook met de uitbater van mijn gekozen feestzaal overleggen of ik het dessert door haar mag laten leveren...

 • Zaalhuur: wat is inbegrepen, wat mag en wat mag niet? Wanneer ik een zaal "huur" en hiervoor dus "betaal" doe ik in die zaal wat ik wil! Of ik er nu een levende olifant en kameel wil neerzetten als animatie, een symphonisch orkest of metalband wil laten optreden of mijn eigen keuze van DJ met zijn installatie... Jammer genoeg leggen sommige verhuurders enkele lastige beperkingen op...

 • Zo ondervinden wij wel eens dat je verplicht wordt om de licht- en/of geluidsinstallatie van de zaal te gebruiken. Om te beginnen is dit in feite "koppelverkoop" (wettelijk verboden) en tevens oneerlijke concurrentie tegenover onze business. Ten tweede staat er in dit soort zaken vaak aftands, verouderd materiaal of materiaal van veel minder kwaliteit als waarover uw DJ beschikt. Het is UW feest, zorg dus dat je het volledig naar je eigen wil kan organiseren en laat je niets ontzeggen of tot niets verplichten. Druk dit zeker ook door in de "onderhandelingen" met de uitbater. Meer hierover in "deel 2 - DJ" --> punt 11 en 12 zeker lezen!

 • Check ook vooraf vanaf welk uur de zaal beschikbaar is (voor het treffen van voorbereidingen) en tot hoe laat je feest mag/kan duren. Niet enkel de uitbater van je feestlocatie, maar eventueel ook het plaatselijke gemeentebestuur kan hier beperkingen opleggen... informeren is weten.

 • Vergeet niet op je uitnodigingen duidelijk het adres van je feestlocatie te vermelden, het zou niet de eerste keer zijn dat gasten een uitnodiging krijgen maar niet exact weten waar ze heen moeten. 

 • COVID! Informeer bij de uitbater van je feestlocatie naar de annulatievoorwaarden. Hopelijk bent u uw voorschot niet kwijt...

     

2. DJ

De DJ maakt of kraakt je feest... Kies een ervaren DJ die over een degelijke licht- en geluidsinstallatie beschikt!

én: reserveer op tijd! Bij Discobar Let's Dance worden we voor trouwfeesten vaak reeds een jaar vooraf geboekt... 

Zelfs de mooiste feestzaal komt nog beter tot zijn recht met heldere muziek en perfect uitgewerkte belichting! De installatie van de DJ speelt hier een grote rol in. Een professionele DJ zorgt niet enkel voor leuke, dansbare plaatjes maar ook voor aangepaste verlichting tijdens jou feest, zeker op bepaalde hoogtepunten zoals jullie openingsdans of bijvoorbeeld bij het binnenbrengen van de bruidstaart.

Bij Discobar Let's Dance houden we écht met alles rekening!

 1. Allereerst zorgen wij voor aangepaste, rustige achtergrondmuziek tijdens de receptie en het diner, pas na het dessert gaat het volume (en allicht ook de beat) omhoog.

 2. We plaatsen en richten onze luidsprekers op zo'n manier dat het geluid zich vooral op de dansvloer concentreert zodat de mensen aan tafel nog een gesprek kunnen voeren. Normaliter houden we ons aan een redelijke geluidssterkte. Wenst u echter de feestzaal tijdelijk om te toveren tot discotheek in "tomorrowland style", dan geven we op eenvoudig verzoek wat extra decibels (binnen de wettelijk vastgestelde normen). 

 3. Ook de verlichting wordt zo geprogrammeerd dat deze zich voornamelijk op de dansvloer richt en niet continue in de ogen schijnt van genodigden die aan tafel zitten.

 4. We houden zelfs rekening met bv. epilepsiepatiënten, laat ons weten wanneer een van uw gasten hieraan zou lijden, wij passen dan de flitsfrequenties van bepaalde lichtelementen aan en vermijden zo vaak mogelijk frequenties tussen 10 en 30 Hz dewelke het meest gevoelig liggen. 

 5. Wij spelen voor U! Niet voor onszelf... Onze ervaren en professionele DJ's houden rekening met uw wensen en die van uw genodigden. We voelen vrij snel aan met welke muziek we uw gasten kunnen bekoren en spelen hierop in. Met plezier draaien we uiteraard ook uw verzoeknummers!

 6. Wanneer u Discobar Let's Dance boekt voor uw event komen wij vooraf naar u thuis of spreken we af op de feestlocatie om alles te bespreken en u te helpen bij de organisatie, tips te geven over kleine dingen waaraan u misschien niet hebt gedacht.

 7. We stellen een draaiboek op zodat we perfect weten wat wanneer te doen. Zo kan u zelf, zonder zorgen, optimaal genieten van uw feest, wij zorgen ervoor dat alles vloeiend in elkaar loopt. We bezorgen op tijd draadloze micro's voor jullie speech, spreken af met de zaalverantwoordelijke wanneer bv. de bruidstaart wordt binnengebracht en begeleiden dit moment met aangepaste muziek en belichting, op uw aangeven starten we de openingsdans en dan kan het dansfeest echt beginnen! 

 8. Muziekkeuzes kunnen op ons afspreekmoment ook reeds doorgenomen worden, welke nummers wil je absoluut wel, of welke zeker niet horen op jullie feest? Je mag ons zeker ook vooraf een playlist bezorgen, zo kunnen we ons nog beter voorbereiden om jullie feest tot in de puntjes te verzorgen.

 9. Deel zeker aan je DJ mee vanaf welk uur uw genodigden in de feestzaal verwacht worden, zo weet hij op welk uur hij best ter plaatse arriveert. Bij Discobar Let's Dance hebben we best wat tijd nodig om alle apparatuur uit te laden en op te stellen... We zorgen er liefst voor dat onze installatie klaarstaat en we onze sound- en light check gedaan hebben alvorens uw gasten arriveren. 

 10. In vele zalen zijn we reeds gekend, is dit niet het geval dan checken wij vooraf met de zaal waar we ons kunnen opstellen en of er voldoende elektrische voorzieningen zijn voor onze uitgebreide apparatuur. Indien nodig zal ons technisch team vooraf aanpassingen doen aan de opstelling van onze installaties, zo staan we ter plaatse nooit voor onverwachte uitdagingen...

 11. Zoals reeds vermeld in deel 1 over de feestzaal, wij spelen met onze eigen licht- en geluidsinstallatie. Wat we hoogstens kunnen en willen doen is inpluggen op de PA (luidsprekers en versterkers) van de zaal, maar we draaien met onze eigen DJ booth en stellen liefst ook onze eigen belichting op. We kennen ons eigen materiaal door en door, ons materiaal is zowat altijd beter dan wat in de doorsnee feestzaal aanwezig is en het is de enige manier om u de volle "Discobar Let's Dance ervaring" te bezorgen. Onze installaties zijn onze paradepaardjes waar we trots op zijn en om bekend staan.

 12. Weigert de uitbater van de zaal jou gekozen DJ met eigen installatie? Onze enige tip: zoek een andere zaal! U betaalt genoeg voor uw feest en verdient de vrije keuze te hebben, of u nu een liveband, discobar of bende circusartiesten wenst op uw avondfeest... Laat u aub niets ontzeggen of tot niets verplichten en druk dit ook door in de voorafgaande besprekingen.

 13. COVID! Informeer bij uw DJ wat de voorwaarden zijn. Bij Discobar Let's Dance bent u niet zomaar uw voorschot kwijt. Bij annulering van het feest wegens door de overheid getroffen maatregelen ontvangt u een voucher ter waarde van het betaalde voorschot. U kan deze gebruiken om ons te herboeken (voor hetzelfde feest, op een voor ons nog beschikbare datum).

 14. Oh ja, tot slot, het werd ooit eens vergeten en dat is voor ons iets minder fijn. Houdt u er aub rekening mee dat uw DJ team vaak al van 's middags in de weer is... Alle apparatuur inladen, naar locatie rijden, alles uitladen, opstellen, aansluiten... Wij eten 's avonds dus graag een stukje mee alvorens het "echte werk" begint en vinden het ook fijn wanneer er een fles water en fles frisdrank klaarstaan achter onze discobar, zo blijven we de hele nacht fit en fris ; -) De meeste feestzalen houden hier zelf rekening mee, maar we geven het graag toch even mee. 

Nachtclub

Let's Work Together

Bel of mail ons, vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan via het 

bottom of page